Skip to main content

Manegelessen

Manegelessen

Bij Paardensportcentrum Zilverstad worden er bijna dagelijks groepslessen voor iedereen vanaf ongeveer 6 jaar gegeven. Ben je nog geen 6 jaar, maar wil je heel graag toch ponyrijden of wil je alles over pony’s leren? Schrijf je dan in voor onze veulenlessen!
De paardrijlessen worden zoveel mogelijk ingedeeld op leeftijd en niveau van de ruiter of amazone. De maximale groepsgrootte bedraagt 7 personen.

Ook is het mogelijk om met een lespaard privéles te volgen. De ruiters en amazones die nog niet met de paardensport bekend zijn beginnen met 4 starterslessen of de veulenlessen.

 

Proefles

Het is mogelijk om eerst een (gratis) proefles bij paardensportcentrum Zilverstad te volgen. Neem daarvoor contact met ons op! Dit geld alleen als je al rijervaring hebt.

 

Starterslessen

In de startersles is het nog niet nodig om de gehele uitrusting qua kleding voor elkaar te hebben. Een schoen met een hak is echter wel belangrijk. De haren moeten in een staart gedragen worden en grote loshangende sieraden en of kledingstukken zijn ook niet gewenst. Een cap kan geleend worden bij ons. In de groepslessen is het echter wel verplicht dat iedereen zijn uitrusting compleet heeft met laarzen of chaps, een paardrijbroek en een goede passende cap. Een bodyprotector is niet verplicht, maar wordt bij het springen en buiten rijden wel aangeraden.

 

Veulenlessen

Veulenlessen zijn er om de jongste ruitertjes kennis te laten maken met de verzorging, omgang en natuurlijk het rijden van de pony. Vanaf 3 jaar kunnen de kinderen instromen in de veulenlessen. DEze lessen duren 45 minuten.
Deze lessen zijn erg leuk voor kinderen die het wel leuk vinden om met de pony’s bezig te zijn, maar nog niet volop willen rijden, nog wat moeite met de concentratie hebben, of nog een beetje bang zijn. Verder zijn we bezig met de pony’s poetsen, verzorgen, knuffelen en rijden. Stapsgewijs gaan we de pony leren kennen en zijn er hele leuke diploma’s te behalen! Er is plaats voor maximaal 6 kinderen per les. Na de veulenlessen kunnen de kinderen doorstromen naar de twenterlessen. In de veulem lessen is het belangrijk dat er een ouder bij is om mee te lopen met de kinderen.

 

Groepslessen

De groepslessen worden in de binnenrijhal of de buitenbaan van het paardensportcentrum gegeven, deze lessen kunnen vanuit de kantine worden gevolgd, eventueel onder het genot van een lekker kopje koffie! In de lessen wordt er aandacht besteed aan de houding en zit van de ruiters, het correct rijden van de figuren, het oefenen van een dressuurproef en het springen van hindernissen. Bij mooi weer worden er ook buitenritten met de lessen gereden. Uiteraard worden er in de lessen ook aandacht gegeven aan de verzorging van de paarden en pony’s. Als je in de manegelessen rijdt, wordt er wel van je verwacht dat je zelf (of met je ouders) je pony of paard op- en afzadelt. Voor de kleinsten onder ons is er hulp van de instructrice of één van onze medewerkers/stagiaires.

Naast de groepslessen worden er ook hele leuke activiteiten georganiseerd, zoals buitenritten, (dag)ponykampen, en verschillende soorten wedstrijden.
Er zijn zowel hele lieve kleine pony’s als grote paarden. Zo is er voor ieder wat wils. Je kunt onze lespony’s en paarden ook op deze site bekijken!

Voor alles wat er op Paardensportcentrum Zilverstad afspeelt, geldt dat plezier voorop staat!

Aanmelden voor manegelessen
Aanvragen proefles