Skip to main content

FNRS-wedstrijden

Over FNRS-wedstrijden

Bij Paardensportcentrum Zilverstad bieden we maandelijks een levendige reeks FNRS-wedstrijden aan, waar zowel dressuur- als vaardigheidsproeven de revue passeren. Of je nu met een manegepaard of -pony deelneemt, de F-proeven zijn een uitstekende kans om je rijkunsten te laten beoordelen door ervaren FNRS juryleden.

Na elke proef ontvang je een protocol met cijfers en beoordelingen, waardoor je inzicht krijgt in jouw sterke punten en gebieden waar je kunt verbeteren. Het behalen van een gemiddelde score van minimaal 6 per onderdeel levert je een promotiepunt op in je Ruiterpaspoort, dat je te allen tijde moet meenemen.

De vernieuwde F-proeven, beschikbaar in het KNHS Dressuur- en menproevenboekje en op de KNHS app, bevatten ook handige video’s en tips om je te helpen bij het verbeteren van je prestaties. Na enkele ritten op de F-proeven kun je de uitdaging aangaan met de vaardigheidsproeven, waarbij behendigheid en samenwerking met het paard centraal staan.

De vaardigheidsproeven, verdeeld over Va1, Va2 en Va3, bieden een progressief scala aan uitdagingen. Kosten voor de FNRS dressuurproef variëren van €12,- tot €13,50, terwijl de vaardigheidsproeven tussen de €12,50 en €14,- liggen. Met een route die leidt van Va1 tot Va3, kan je paardrijvaardigheid zich gestaag ontwikkelen, klaar voor toekomstige uitdagingen zoals het Oefenspringen en de S Proeven. Doe mee, ontwikkel je vaardigheden en geniet van het opwindende traject van paardensport bij Zilverstad!

Veelgestelde vragen

Wat is Va1?

Vaardigheid 1 kan gereden worden wanneer je 1 promotiepunt in de F4 hebt behaald. De Va1 is vooral bedoeld om ruiters behendiger te maken op het paard en om meer balans te ontwikkelen voor het springen.

Wat is Va2?

Vaardigheid 2 kan gereden worden wanneer je 2 promotiepunten hebt behaald in de Va1 of wanneer je jouw diploma hebt behaald in de F4. Bij de Va2 wordt het al iets moeilijker en wordt er onder andere van jou gevraagd om in de verlichte zit te galopperen. Na het behalen van je 2e promotiepunt in de Va2 krijg je jouw diploma.

Wat is Va3?

Vaardigheid 3 kan gereden worden wanneer je 2 promotiepunten hebt behaald in de Va2. Deze proef is anders dan de Va1 en Va2. Va3 bereidt je voor op het Oefenspringen en later de S Proeven. De Va3 is een mix tussen een rijproef en een springparcours.

Wat kost mijn deelname?

Kosten dressuur proef FNRS eigen pony/paard €12,-
Kosten dressuur proef FNRS lespony/paard €13,50

Kosten vaardigheidsproef fnrs eigen pony/paard €12,50
Kosten vaardigheidsproef fnrs lespony/paard €14,-